*Капитализам, комунизам, фашизам

powerpoint-3-728

ЕЛИТЕ, (илуминати), братства стајали су иза два светска рата, Руске револуције, успона Адолфа Хитлера и сталне манипулације монетарним системом. То су догађаји који су, баш онако како је и замишљено, држали човечанство у страху и поделама. Али овде се поставља оправдано питање зашто би они (у исто време) подржавали фашизам, комунизам и капитализам? И на који начин то доприноси остварењу њиховог плана за увођење новог светског поретка? Ово је потребно размотрити са више страна. Финансијски гледано, ратови и револуције су врло профитабилни за банкаре и оне који снабдевају ратна попришта. Али иза тога леже и дубљи разлози. Уколико желите да се нације одрекну сопственог суверенитета, а одлучивање и моћ препусте неком глобалном органу власти, то се неће догодити тек тако. Плодно тло за тако нешто морате сами да створите, изазивањем сукоба међу народима према начелу “проблем-реакција-решење”. Елита је, делимично радећи кроз мрежу Округлог стола, желела да изазове огромну патњу и ратове између националних држава да јавности не преостане ништа друго него да каже “нешто мора да се предузме”. То “нешто” је од самог почетка планирано да буде стварање – светске владе.

НАЈПРЕ су, након Првог светског рата, покушавали да је уведу у облику Лиге народа, а када се то није показало нарочито успешним, још један светски рат довео је до стварања Уједињених нација. Обе ове организације су промовисане као средство одржавања мира међу народима подстичући разговоре, или – да се послужимо славном фразом Винстона Черчила – боље бла, бла него рат, рат (jaw, jaw, not war, war). И једна и друга су, међутим, биле тројански коњи за светску владу, централну банку, валуту и војску. Погледајте шта се данас догађа унутар Уједињених нација и видећете колико су УН већ одмакле у том правцу.

ГЕОРГ Вилхелм Фридрих Хегел био је немачки филозоф, рођен у Штутгарту 1770. године. Током свог живота није ни сањао какве ће све последице на свет, од његових дана до данас, имати једна измењена, материјалистичка верзија феномена који је он препознао и описао. Његова запажања о духовном развоју ума развијали су и модификовали многи други, укључујући ту и Карла Маркса, а ова деформисана верзија хегелијанизма изражавала се овако: ако се створе две супротне стране и доведу у сукоб, ствара се трећа сила која представља синхронизацију ових супротстављених сила. Овај процес познат је као “теза против антитезе = синтеза: нови поредак”. Маркс, Немац, инспирација бољшевичких револуционара, пажљиво је проучавао Хегелова дела. Разлика међу њима састојала се у томе што је Хегел говорио о духу и уму, док је Маркс одбацивао идеју Бога и живота након смрти. Био је материјалистички настројен. Овај свет је за њега био све што постоји (или је бар тако у јавности тврдио). Једном је изјавио: “Окренуо сам Хегела наглавачке”. Учинивши то, уједно је открио изузетно ефикасно оруђе за усмеравање света према централизованој контроли.

karl-marx-money-history

МАРКС и његов немачки пријатељ из редова индустријалаца, Фридрих Енгелс саставили су “Комунистички манифест”. Енгелс, промотер идеје ослобађања маса од јарма капитализма, стекао је богатство експлоатишући рад деце у Ланкаширу у Енглеској. Комунистички манифест није био ништа ново, и свакако није настао као резултат инспирације Карла Маркса. Он је своје “идеје” узимао из туђих дела која је читао проводећи сате у Британском музеју. Његова уверења о класном сукобу добијена су од Вајсхаупта и Баварских илумината. Као што пише амерички истраживач Гери Ален (Gary Allen) у својој књизи из 1972. године, “Не усуђују се да назову то завером” (None Dare Call It Conspiracy):

“Чињеница је да је Комунистички манифест био у оптицају много година пре него што је Марксово име постало у довољној мери познато да може да игра улогу аутора овог уџбеника за револуционаре. У ствари, Карл Маркс је само ажурирао и систематизовао исте револуционарске планове и начела које је седамдесет година раније износио Адам Вајсхаупт, оснивач Реда илумината у Баварској.”

КАРЛ Маркс је био члан тајног друштва из мреже елите (илумината) Братства под називом “Савез праведних”, које је касније постало Савез комуниста. Савез праведних је био изданак Друштва годишњих доба (Society of the Seasons), које је играло водећу улогу у Француској револуцији. Још једном ћемо усмерити поглед на Немачку, постојбину Баварских илумината. Лига праведних називала се Bund Der Gerechtan или једноставно Бунд. Била је то сила која је стајала иза успона марксизма, а он сам био је само још једна од марионета. Занимљиво је то што је датум 1. мај (“Првомајски празници”) одабран као годишња прослава у марксистичко-лењинистичким и социјалистичким земљама и групама широм света. Баварски илуминати, творци Бунда, основани су 1. маја 1776. године.

Кад видите да исти људи подржавају и финансирају “супротности”, као што су марксизам – лењинизам, фашизам и капитализам, знате да они то не раде зато што су збуњени или луди. Они стварају супротстављене “стране” које могу да се доведу у сукоб у ком ће се једна с другом надметати и произвести нову силу – нови светски поредак. Теза против антитезе = синтеза. Ово је најочигледније и најдеструктивније изражено у начину на који је елита створила, финансирала, и на крају довела у сукоб капитализам и комунизам са фашизмом у Другом светском рату. Тиме је остварена жељена синтеза: оснивање Уједињених нација и Европске заједнице.

ВЕЛИКА ОБМАНА НАРОДА

ХЛАДНИ рат између капитализма и комунизма води ка још једној синтези у стилу елитом надахнутих “народних револуција” широм бившег Совјетског Савеза. Људима су продали идеју да се политичка уверења у једној крајности могу изразити комунизмом (крајња левица), а у другој фашизмом (крајња десница). То је део обмане којом се од нас скрива шта се заиста догађа. Фашизам и комунизам нису супротности, само се тако декларишу. У оба случаја ради се о централизованој контроли коју има елита.


2017-04-08

Изворник: Вечерње Новости онлајн

Tito 1945 sa JNA

Save

Save

Save

Save 

СРОДНЕ ОБЈАВЕ
*Beograd – Pasja groblja žrtava komunizma (mapa)

Share